teams

Satya Nadella (CEO van Microsoft) heeft onlangs Microsoft Teams aangekondigd. Wat is het? Wat kunnen we er mee? En hoe moeten we dit in het rijtje plaatsen van email, Skype, Yammer en Groepen?

Teams en werkgroepen

Om gezamenlijke doelen na te streven worden in organisatie teams of werkgroepen samengesteld. Om deze teams te ondersteunen om samen te werken komt Microsoft nu met het product Teams. Teams is bedoeld als een universele tool voor chat,  gesprekken en beschikbaar stellen van documenten. Uiteraard onafhankelijk van locatie en tijd.

Communicatie

Alles draait om communicatie, maar nu heeft men traditioneel de neiging om alles te communiceren via de email. Hierdoor raken mailboxen overvol, is structuur en organisatie ver te zoeken en worden veel conversaties op de lange baan geschoven. Microsoft probeert met een nieuwe alles-in-één oplossing deze communicatie nu te stroomlijnen met een nieuwe digitale werkruimte voor teams.

Yammer en Skype

Uiteraard hadden we al Yammer en Skype en konden we al documenten opslaan in SharePoint, alleen is de gebruikersadoptie van deze verschillende producten vaak het probleem. Deze nieuwe tool gaat de huidige producten niet vervangen maar voegt het samen in één interface. Teams is beschikbaar via de browers, maar ook via specifieke Apps.

Meer weten?

Er is een webinar aangekondigd voor 15 november: https://blogs.office.com/2016/11/04/watch-satya-unveil-microsoft-teams/

Op de Office 365 blog lees je meer over de functionaliteit:

https://blogs.office.com/2016/11/02/introducing-microsoft-teams-the-chat-based-workspace-in-office-365/